top of page

EU's udsending for trosfrihed: Unionen har haft langt fra intention til handling

Mange lande i Europa er efterhånden ved at få øjnene op for problemet med forfulgte religiøse, siger EU’s særlige udsending for religionsfrihed. Han mener, at Danmarks nye intiativ med et kontor under Udenrigsministeriet er udtryk for, at det ikke længere er tabubelagt at tale om forfølgelse af religiøse

EU’s særlige udsending for religions- og trosfrihed, slovakken Jan Figel, har med egne øjne set, hvad det betyder for et samfund, at der ikke er religionsfrihed.

”Østeuropas historie viser, at religionsfrihed går hånd i hånd med menneskerettigheder generelt. Religiøse mennesker blev forfulgt i Sovjetunionen. Kirkerne overlevede, religionerne overlevede, men samfundene led under manglen på religion i årene, hvor den blev undertrykt af det kommunistiske styre. Religionsfrihed er fuldstændig afgørende for et velfungerende samfund, og derfor må vi kæmpe for den af hensyn til både troende og ikke-troende,” siger han.

Latest - Najnovšie - Actualités
bottom of page